NAH infocampagne Huisartsen

In het Europees jaar van het brein start het Vlaams Platform NAH (dit is een breed samenwerkingsverband van professionals en patiëntenverenigingen) i.s.m. SEN vzw en SIG vzw een informatiecampagne over niet-aangeboren hersenletsel. Met deze campagne richten de initiatiefnemers zich naar de huisartsen en hun patiënten . De campagne wordt mede ondersteund door Domus Medica.

De campagne werd gelanceerd op het NAH-congres 'gedeelde zorg vandaag, gedeelde zorg morgen' dat op 13 februari 2014 in het Vlaams Parlement plaatsvond.

De campagne wil het brede publiek én de huisartsen bewuster maken van de (onzichtbare) gevolgen van een licht of matig ‘niet-aangeboren hersenletsel’. Zo'n letsel resulteert meer dan eens (soms pas maanden later) in geheugen- of planningsproblemen, in desoriëntatie of in gedrags- en emotionele problemen.

Het is belangrijk dat zowel de patiënten, mantelzorgers  als de huisartsen tijdig een verband  kunnen leggen tussen deze symptomen en het hersenletsel (uit het verleden). 

Op de evenementen (studiedag, beurzen etc.) waar NAH centraal staat zullen de folders en affiches onder de geïnteresseerde deelnemers worden verspreid. We vragen hen om ze bij een volgend  bezoek aan hun huisarts aan haar / hem voor te stellen.
Geïntresseerden kunnen meerdere exemplaren meenemen om via vrienden en kennissen verder te verspreiden naar andere huisartsen. 
Het is de huisarts die beslist of en hoe zij/hij meewerkt aan de campagne (affiche ophangen, gericht folders naar patiënten verspreiden).

Organiseert u binnenkort ook een evenement over NAH (studiedag, beurs, vorming...)? Dan kan u de affiches en de folders gratis ophalen bij ERNAH, Guffenslaan 39, 3500 Hasselt. Graag op voorhand per mail een afspraak maken via frederik.houben@pxl.be

Organiseert u binnenkort ook een evenementover NAH (studiedag, beurs, vorming...)? Dan kan u de affiches en de folders gratis ophalen bij de volgende organisaties: 

  • SEN vzw, Eliaertsstraat 20  BUS 3, 2140 AntwerpenEr bestaat ook de mogelijkheid om ze bij de provinciale coördinaten van het SEN op te halen.  Graag op voorhand per mail een afspraak maken via ali@senvzw.be 
  • SIG vzw, Kerkham 1 bus 2, 9070 Destelbergen (België). Graag op voorhand per mail een afspraak maken via geert.andries@sig-net.be
  • Provinciaal Samenwerkingsverband Antwerpen,  Gouverneur Kinsbergencentrum - Doornstraat 331 te Wilrijk. Graag op voorhand per mail een afspraak maken via annick.fransen@kinsbergen.provant.be  
  • ERNAH, Guffenslaan 39, 3500 Hasselt. Graag op voorhand per mail een afspraak maken via frederik.houben@pxl.be

- See more at: http://www.senvzw.be/wg/nah-algemeen/content/nah-info-campagne-huisartse...

Group content visibility: 
Use group defaults